De Maanstekerij

Droom, geloof, onderneem

Klant

Stad Halle onderneemt

Categorie

Ontwerp

Briefing

Stad Halle was op zoek naar een straffe campagne om lokale ondernemers aan te trekken in hun binnenstad. Samen met Unizo hadden ze een wedstrijd uitgeschreven om niet alleen een winkelpand te winnen maar ook een mooi startkapitaal. Zoiets vraagt naar een campagne die spreekt en vooral ook inzetbaar was in verschillende kanalen.

Het verhaal

Een effectief campagnebeeld begint met een solide concept. Het simpelweg creëren van iets opvallends zonder substantie kan soms werken, maar wij streven naar diepgang.

Daarom stellen we onszelf diverse vragen: wie is onze doelgroep en waarom willen we hen bereiken? Hoe gaan we dit bereiken? Onze reis begint met het grondig analyseren van onze missie. Wie is die startende ondernemer? Moet deze persoon jong zijn? Is het een man, vrouw, X? Wij zijn ervan overtuigd dat ondernemerschap geen leeftijd kent. Het kan jonge of oudere mensen betreffen, ongeacht hun geslacht, ras of achtergrond.

Omdat de campagne in Halle wordt opgezet, richten wij ons voornamelijk op lokale ondernemers. Zij spelen een cruciale rol in het zinvol invullen van leegstaande panden. De steun die stad Halle geeft, zowel financieel als begeleidend, biedt een kans die zij met open armen moeten omarmen.

Kortom, wij voorzien alle benodigdheden om de lokale ondernemer naar een hoger niveau te tillen.

Het resultaat

We hebben grondig nagedacht over zowel een vast campagnebeeld als de bredere aanpak. Het benadrukken van de "mens" - de ondernemer - en het "idee" staat bij ons centraal, omdat we geloven dat zakendoen draait om mensen.

Hoe zorgen we ervoor dat toekomstige ondernemers onze campagne zien? We willen onze boodschap effectief overbrengen, zowel in print (advertenties, stickers, posters, enz.) als online (sociale media, onze website, video's).

Ons concept begon met het ontwikkelen van een video.
Waar komen ideeën vandaan? Voor iedereen is dat anders, maar vaak ontstaan goede ideeën op onverwachte momenten - tijdens ontspanning, gesprekken, of gewoon uit dagdromen. We geloven dat iedereen geweldige ideeën kan hebben; soms heb je gewoon een duwtje in de rug nodig om te beginnen. 

Zet je merk in brand.

Klaar voor de volgende stap in het avontuur van je organisatie? Ook wij willen niet liever dan dat je overtuigt en inspireert. Dat je een écht merk wordt met de uitstraling die je verdient.
Soit, weet je wat, kom gewoon eens een koffietje drinken.

branding studio

nieuwsgierig?

Elke maand geven we échte voorbeelden, handige tips en een minuutje wonderlijke tijdverspilling. Echt iets voor jou.

©2023 De Maanstekerij
BE0847.235.810
RPR Mechelen